Tel: 053-2204444
Kolkman 3 Kolkman 2
Kolkman 8 Kolkman 5
Kolkman 1 Kolkman 6
Kolkman 7 Kolkman
Kolkman k1
k2 k3
k4 k5  

Kolkman Almelo

Project nieuwbouw Kolkman Business Adminitration te Almelo

Emondt Airconditioning & Klimaattechniek leverde en monteerde de totale klimaatbeheersing voor de begane grond tot en met de 5e verdieping. Een aantal andere projecten waar een volledig VRF systeem is geleverd door Emondt zijn: Tyco Europe/Enschede, HOst/Enschede, RRS/Enschede, Henk ter Horst Mannenmode/Almelo en hoofdkantoor de Zuivelhoeve te Hengelo.

 

Toegepast bij Kolkman is het City Multi VRF-systeem
Dit is een VRF systeem compleet voor koelen en verwarmen. VRF staat voor Variabele Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit, binnen het systeem kan varieren. Het VRF-systeem bestaat uit 1 buitenunit en meerdere binnenunits.. Met het City Multi VRF-systeem wordt een hoge kwaliteit installatie met een individuele regelbaarheid gerealiseerd en combineert een hoog comfort met een laag energieverbruik.

R2 systeem warmtepomp
Met het R2-systeem van Mitsubishi Electric is volledige onafhankelijkheid van koelen van een ruimte mogelijk, terwijl een tweede ruimte met hetzelfde systeem wordt verwarmd.  Bij koeling wordt feitelijk warmte uit de ruimte onttrokken. Het R2-systeem brengt deze geabsorbeerde warmte naar een verdeelbox (BC controller). In de BC Controller kan deze warmte vervolgens worden afgestaan aan een ruimte die om verwarming vraagt. De te koelen ruimten genereren dus de warme voor de te verwarmen ruimten en andersom. Het tekort aan warmte of koude wordt door de buitenunit geproduceerd. Deze mogelijkheid tot warmteterugwinning kan leiden tot forse energiebespraringen. Het R2-systeem is dan ook uitermate geschikt om als hoofdverwarming te dienen. Bij een R2-systeem is dus slechts 1 binnenunit per ruimte benogigd om te vooezien in de vraag naar koeling, ontvochtiging, recirculatie en verwarming, en het is 100% regelbaar.

BC-Controller
De BV Controller is een verdeelbox welke de koppeling tussen de buitenunit en de verschillende binnenunits tot stand brengt. Met de BV Controler is Mitsubishi Electric er als enige in geslaagd om een warmteterugwinningsysteem met twee pijpen te laten uitvoeren. Dit systeem is gepatenteerd.


Verder nog dit:
De verschillende kantoorruimtes zijn voorzien van zogeheten kanaalunits. De doorvoer van de leidingen is boven de plafonds. De buitendelen werden op het dak van de 5e verdieping geplaatst. De VRF systemen zijn aangesloten op centrale bedieningen van de verschillende etages.

Emondt is voor categorie II en III PED gecertificeerd en al onze medewerkers zijn VCA gediplomeerd.