Tel: 053-2204444
luchtbehandeling luchtbehandeling
luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Utiliteit ventilatie

Een feit is dat alles wat zich in een gebouw bevindt lucht nodig heeft. Met de moderne bouwtechnieken en de steeds strenger wordende regelgeving worden deze potdicht gemaakt. Bovendien vraagt het Kyoto accoord om de reductie van de CO2 uitstoot en moeten we efficiënt omgaan met de energie die er in de wereld is.

Een goed binnenklimaat is een garantie voor een betere productiviteit van de mensen die erin werken. Diverse onderzoeken tonen dat aan. De kwaliteit van het binnenklimaat is gebonden aan verschillende factoren zoals temperatuur, geluidsniveau, luchtkwaliteit en vochtgehalte. De perceptie van het binnenklimaat is zeer individueel. Daarom is het belangrijk een goed ventilatiesysteem te gebruiken waar veel van deze factoren naar behoefte kunnen worden ingesteld. Zo veel mogelijk controle over de verschillende factoren.

De keuze in de verschillende ventilatiesystemen is enorm. Voor elke toepassing is een oplossing te vinden.

Compacte luchtbehandelingstoestellen

Een brede serie van compacte luchtbehandelingstoestellen met of zonder warmteterugwinning en keuze tussen kanaalaansluitingen bovenop of aan de zijkant van de kast. Overal inzetbaar van kleine ruimtes tot scholen, winkels en grotere kantoren.

Lucht/water condensingunits

Aquasmart is een watersysteem voor verwarming, koeling en ventilatie dat is ontwikkeld voor commerciële gebouwen met maximaal 128 zones.

De Touch Pilot systeemmanager analyseert informatie van maximaal 128 ventilatorconvectoren en controleert en regelt voortdurend de werking van de koel- en verwarmingsinstallatie en de bijbehorende luchtbehandelingskast. Deze nauwe coördinatie voorkomt conflicten tussen koel- en verwarmingsbedrijf en helpt het energieverbruik te verminderen. De Aquasmart Touch Pilot is compatibel met alle typen ventilatorconvectoren met een Carrier NTC regelaar: alleen koelen, alleen verwarmen of koelen én verwarmen.

Intelligente systeemregeling kan resulteren in grote energiebesparingen, tot wel 25%* vergeleken met traditionele systemen.

Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met een van onze adviseurs.