Tel: 053-2204444
Hans Roerink Hans Roerink
Hans Roerink Hans Roerink
Roerink Hans Roerink  

Hans Roerink Kalfsvlees B.V.

Energiezuinige koel en vries systemen

Energiezuinigheid en kwaliteitsbehoud van de vleesproducten staan bij Hans Roerink Kalfsvlees B.V. hoog in het vaandel.

Koel en Vriescel installaties

Middels frequentie gestuurde centrale koelsystemen worden diverse koelcellen voor onverpakt kalfsvlees (middels een hogere luchtvochtigheid, kleine ∆ T en lage luchtsnelheid) en koelcellen voor verpakte kalfsvlees delen optimaal gekoeld bewaard. Voor het koelen van deze ruimtes is gekozen voor een Bitzer Tandem installatie, met een maximale koelcapaciteit 26,02 KW. De capaciteitsregeling geschiedt middels een frequentiegeregelde besturing, waarbij de capaciteit automatisch geregeld wordt tussen 7 en 26,02 kW
(cap. regeling ca. 25 – 110%). Tijdens de opstartfase draait er 1 compressor op tot 60 Hz en wanneer er meer dan 12,8 kW koelvermogen gevraagd wordt, start de 2e compressor erbij op en wordt de totale installatie gezamenlijk bijgeregeld (tussen de 25 en 50 Hz) tot de gevraagde koelcapaciteit. Hierdoor wordt tijdens alle voorkomende verschillende koellasten, de installatie nauwkeuriger geregeld en ontstaat er een minder grote piek belasting dan bij conventionele capaciteitsregelingen (zoals kleplichting).

Orderverwerkingsruimte en vleesverwerkingsruimtes

Ook hier is voor het koelen van deze ruimtes gekozen voor een Bitzer Tandem installatie, met een maximale koelcapaciteit van 28,25 KW. De capaciteitsregeling geschiedt middels een frequentie geregelde besturing waarbij de capaciteit automatisch geregeld wordt tussen  7 en 28,25 kW (cap. regeling ca. 25 – 110%).
Tijdens de opstart fase draait er 1 compressor op tot 60 Hz en wanneer er meer dan 13 kW koelvermogen gevraagd wordt, start de 2e compressor erbij op en wordt de totale installatie gezamenlijk bijgeregeld (tussen de 25 en 50 Hz) tot de gevraagde koelcapaciteit. Een belangrijke secundaire eis naast de constante werktemperatuur + 8ºC in deze ruimtes is, dat de luchtsnelheid zo laag mogelijk blijft  t.b.v. extra comfort voor de medewerkers ( kleine lucht worp en lage luchtsnelheid en lage geluidproductie). Schock Freezing Voor het behouden van de meest optimale kwaliteit, worden de verse kalfsvlees delen maximaal snel ingevroren, voordat deze producten in de centrale bewaar vriescel opgeslagen worden. Een aparte shock Freezer, met een 20 PK Bitzer koelcompressor gecombineerd met een HI Flow Delta luchtkoeler, zorgt voor een ultra korte invriestijd van het vlees.