Tel: 053-2204444
Geas 1
Geas 3 Geas 4
Geas 5 Geas 6
Geas 7 Geas 8
Geas 9 Geas 10
Geas 11 Geas 12
gea1 gea2
gea3 gea4
gea5 gea6
gea7 gea8  

Geas Energiewacht Enschede

In opdracht van Mulder Installatietechniek uit Deventer leverde en monteerde Emondt Multiclima diverse klimaatbeheersing installaties ten behoeve van de Geas Energiewacht te Enschede. De levering is conform het bestek van Installvision en alle geleverde systemen voldoen aan de E.I.A. subsidie eis (voor energiezuinige en duurzame investeringen).

Drie grote Mitsubishi City Multi VRF systemen zorgen voor het koelen en verwarmen van de begane grond Oost en de eerste verdieping Oost en West. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem kan variëren. Het geleverde VRF systeem bestaat uit drie dubbele buitendelen en meerdere binnendelen. Door het monteren van het R2-systeem van Mitsubishi is elke ruimte volledig onafhankelijk te koelen of verwarmen. Bij het R2-systeem is slechts 1 binnenunit per ruimte benodig om te voorzien in de vraag naar koeling, ontvochtiging, recirculatie en verwarming, 100% individueel regelbaar. 

Tevens wordt door de montage van de Lossnay WTW-units 100% verse lucht ingebracht. Juist bij gebouwen met een dicht gebouwschil zonder mogelijkheid om bv. via het venster lucht uit te wisselen, zorgt het Lossnay-systeem voor een efficiënt toevoer van verse lucht.

Voor de verdeling van de lucht in de ruimte is een Airsocks KE-Hybrid systeem geleverd en gemonteerd.

Alles onder controle:
Het gehele klimaatbeheersing systeem wordt middels een centrale afstandsbediening GB-50 aangestuurd. Elke GB-50 heeft zijn eigen homepage met vele functies en drie toegangsniveaus. Het eerste toegangsniveau is voor de eindgebruiker, de andere twee zijn o.a.voor de installateur en de configuratie.

Voor de aparte serverruimte is door Emondt Multiclima een geheel extra apart systeem geleverd en gemonteerd. 

Tevens heeft Emondt Multiclima in opdracht van Mulder Installatietechniek het gehele luchtkanalenwerk, spiralobuizen, dakdoorvoerkokers, regelkleppen, flexibele slangen, plafond roosters, geluiddempers, brandkleppen, wandroosters e.d. gemonteerd.