Tel: 053-2204444
r1 r2
r3 r4
r5 r1
r2 r3
r4 r5
r6 r7
r8 r9
r10 r11
ri1 ri2
ri3 ri4
ri5 ri6
ri7 ri9
ri10 ri11
r12 r13  

Richter Enschede

Emondt Multiclima leverde en monteerde de klimaatbeheersing installaties ten behoeve van diverse kantoorruimtes en hal bij Richter Staalservice te Enschede. Het geleverde City Multi VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem voor koelen en verwarmen. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit, binnen het systeem kan variëren. Met het City Multi VRF-systeem wordt een hoge kwaliteit installatie met een individuele regelbaarheid gerealiseerd en combineert een hoog comfort met een laag energieverbruik.

Bij het geleverde R2 systeem warmtepomp van Mitsubishi Electric is volledige onafhankelijkheid koelen van een ruimte mogelijk, terwijl een tweede ruimte met hetzelfde systeem wordt verwarmd. Bij koeling wordt feitelijk warmte uit de ruimte onttrokken. Het R2-systeem brengt deze geabsorbeerde warmte naar een verdeelbox (BC Controller). In de BC Controller kan deze warmte vervolgens worden afgestaan aan een ruimte die om verwarming vraagt. De te koelen ruimten genereren dus de warmte voor de te verwarmen ruimten en andersom. Het tekort aan warmte of koude wordt door de buitenunit geproduceerd. Deze mogelijkheid tot warmteterugwinning kan leiden tot forse energiebesparingen. Het R2-systeem is dan ook uitermate geschikt om als hoofdverwarming te dienen. Bij een R2-systeem is dus slechts 1 binnenunit per ruimte benodigd om te voorzien in de vraag naar koeling, ontvochtiging, recirculatie en verwarming, 100% individueel regelbaar.                                                                            

Subsidieregeling (E.I.A.-regeling) Energiezuinige en duurzame investeringen zoals warmtepompen van Mitsubishi Electric kunnen in aanmerking komen voor een subsidieregeling conform de Energie Investering Aftrek regeling (E.I.A.).

VLOERVERWARMING/VLOERKOELING HAL 
De hal van Richter Staalservice wordt verwarmd met vloerverwarming, dit is een zeer duurzame oplossing. De ruimte hoeft niet tot bovenin verwarmd te worden wat een zeer grote reductie geeft op het opgestelde verwarmingsvermogen. Daarnaast droogt de vloer snel op en blijft de warmte in het pand bij het openen van de overhead deuren. De warmte zit hem in de betonmassa en zal naar afkoeling door tocht de gewenste temperatuur snel weer halen.

CO2 REGELINGEN
De door Emondt Multiclima gemonteertde CO2-regelaars zijn voorzien van een LCD-scherm waarop de actuele meetwaarde wordt gepresenteerd, alsmede de temperatuur in het vertrek. Tevens is de CO2-regelaar uitgevoerd met 3 relais uitgangen waarmee de mechanische ventilatie in 3 trappen kan worden aangestuurd en kan deze worden aangesloten op de WTW units, type Mitsubishi Lossnay.
Tevens wordt door de montage van de Lossnay WTW-units 100% verse lucht ingebracht. Juist bij gebouwen met een dicht gebouwschil zonder mogelijkheid om bv. via het venster lucht uit te wisselen, zorgt het Lossnay-systeem voor een efficiënt toevoer van verse lucht. Voor de verdeling van de lucht in de ruimte is een Airsocks KE-Hybrid systeem geleverd en gemonteerd.

Centrale afstandsbediening GB-50
Centrale afstandsbediening voor het aansturen per binnenunit of als groep. Dit kan via Microsoft Internet Explorer lokaal, maar ook op afstand via een router. Elke GB-50 heeft zijn eigen homepage met vele functies en drie toegangsniveaus. De gebruikersvriendelijke homepage is eenvoudig te bedienen door de duidelijke iconen die de status van de binnenunits aangeven. Zo ontstaat snel een duidelijk overzicht van het systeem. 

 

 


Lees meer