Tel: 053-2204444
koot1 koot2
koot3 koot6
koot7 koot8
koot9 koot10
koot11 koot12
koot13 koot4
koot5 koot14
koot15 koot16  

Koot Barneveld

Emondt laat historie weer leven bij nieuwe winkel Bakkerij Koot
Brood- en banketbakkerij Koot is gesitueerd aan het eind van het Meuleneind. In Barneveld kent iedereen de bakkerij, je ruikt altijd de heerlijke verleidelijke geuren van de echte ambachtelijke bakker. Want Jan Koot staat voor ambacht. Een echt Barnevelds familiebedrijf met een rijke historie en veel authentieke recepten en tradities. Bakkerij Koot staat bekend om haar goede kwaliteit, aantrekkelijke prijzen en vriendelijke bediening. De klant staat altijd centraal en er is altijd tijd voor een luisterend oor. Dat is iets wat je in deze tijd steeds minder tegenkomt maar voor Jan en Ine en hun medewerkers zeer belangrijk blijft.

115 jaar een begrip
Jan: 'In 1899 nam overgrootvader Willem Koot de bakkerij over van Bakker Beulekamp. Sindsdien stond er altijd een 'Koot' in de zaak, o.a. mijn vader Gerard samen met zijn broer Eep. Op 19-jarige leeftijd kwam ik in de zaak, omdat mijn vader ziek werd. Later heb ik met mijn zus Ine het bedrijf voortgezet, nu ook al weer 15 jaar. Dat gaat prima'. De vrouw van Jan, Danielle, werkt ook in het familiebedrijf. We zijn de 5e generatie in het bedrijf.

Oudste familie bedrijf
'
We hebben een hele vaste klantenkring en naast brood en banket hebben we ook altijd kruidenierswaren verkocht. In de nieuwe winkel is het kruideniers gedeelte nog heel klein, de tijden zijn veranderd, daar gaan wij in mee. We gaan nog wel twee dagen per week uit venten. Dat is een extra dienstverlening, onze opa en vader deden dat vroeger op de fiets. Het is een service die de mensen erg waarderen', aldus Ine Koot. Bakkerij Koot is het oudste familiebedrijf met de originele familie als eigenaren in Barneveld.

Bakken is iets persoonlijks
Jan Koot: 'Over smaak van onze producten is goed nagedacht. Bakken is iets persoonlijks, je stopt er een deel van jezelf in. Klanten wennen aan je product en kennen de smaak. Ons team kent de klanten bijna allemaal en dat is fijn voor ons en voor de klant. Dat is onze stijl. Vertrouwd en authentiek. Bij het nieuwe winkelontwerp wat at o.a. 1 van de uitgangspunten. Onze klanten herkennen de oude foto's die door Emondt in het interieurontwerp zijn opgenomen, er komen vaak gesprekken op gang, waarbij ook het personeel is betrokken. Dat is heel leuk en levert je klantenbinding op.'

Origineel recept van Haantje Pik
Opa Jan heeft het originele recept van de echte Haantje Pik bedacht. Ook nu nog worden de Haantjes volgens dezelfde receptuur gemaakt. Het is echt een lekkernij. Alleen rond Pasen en tijdens de Veluwse markten op zes donderdagen in juli en augustus worden ze verkocht. Ze zijn te vergelijken met een Zeeuwse bolus in de vorm van een haantje.
Uit de hele omgeving komen klanten, die de specialiteit van Koot waarderen, het is dan erg druk in de winkel. De haantjes moeten naast het basis assortiment een plaats krijgen in het winkelconcept. Door in de nieuwe winkel veel ruimte voor ZB te creëren, zijn we flexibel en kunen we elk type klant snel bedienen. Al tijdens de opening kregen we complimenten voor deze opzet.
Daniëlle:'We hebben een hele drukke periode achter de rug, met goede omzet. In januari hadden we eerst de drukte van de opening en daarna zeven weken lang de Haantje Pik tijd. Zowel onze klanten als het personeel waren al snel gewend aan het nieuwe zelfbedieningsysteem. Het personeel heeft een training van Emondt gehad en was goed voorbereid.

Liever te veel dan nee, is een uitspraak van Jan
We hebben liever iets te veel, dan dat we 'nee' moeten verkopen, dat is onze instelling. Klanten komen dus nooit voor niets naar onze winkel. Heel bijzonder was het introduceren van 'Koot's Heerlijckheden'. Een lijn producten op basis van echte familierecepten die opnieuw werden geintroduceerd bij ons vorige jubileum. 'We vonden het een leuk idee om recepten van een aantal generaties 'Bakkers van Koot' weer onder de aandacht van de klanten te brengen. Allemaal originele recepten, met de passie van deze tijd gemaakt.

1899-2014
Ine: 'Begin van dit jaar hebben we een grote verbouwing achter de rug. Onze oude Emondt winkel was 25 jaar oud en in 2013 zijn we begonnen met de plannen uit te werken voor opening in 2014. Alles is er uitgeweest en vervangen. Qua productassortiment hebben we keuzes gemaakt, de kruidenierswaren zij eruit gegaan, brood- en banket producten zijn nu dominant. Daarbij  hebben we nu twee eindkassa's, ook dat is een hele verandering.' In het nieuwe concept is voor een grotere productdominantie gekozen en dat verkoopt! De klanten zien ook veel beter wat je allemaal hebt en nemen meer mee. 'Wat we wel heel belangrijk vonden is dat de historie en herkenbaarbeid van onze bakkerij zichtbaar bleef, dat heeft Emondt zowel in de kleur- en materiaal keuzes als in een aantal details heel mooi verweven. Wij zijn daar heel blij mee.