Tel: 053-2204444
bie 1 bie 2
bie 3 bie 4
bie 5 bie 6
bie 7 bie 8
bie 9 bie 10  

De Bie Nijmegen

Maximale ambachtelijke uitstraling

Samen met Peter en Floor Jeukens heeft Hems Roerink van Emondt Enschede bepaald welk assortiment er gepresenteerd moet worden en welke sfeer het karakteristieke winkelpand uit moet stralen. 'Middels een vlekkenplan en een eerste schetsontwerp hebben we eerst de productposities bepaald. Deze hebben we met 3D-ontwerp vertaald naar een onderscheidend winkelconcept met een maximale ambachtelijke uitstraling, waarbij productpresentatie centraal staat', vertelt Roerink. Deze bakkerij onderscheidt zich volgens hem meer door het aanbod van heel bijzondere broden.

'Het is een echte broodspecialiteitenwinkel en daar hoort in onze ogen een ambachtelijke uitstraling bij. We hebben veel warmte in het pand gebracht door authentieke materialen te gebruiken. Zo hebben we bijvoorbeeld de oude tegeltjes kunnen hergebruiken. In combinatie met de eikenhouten presentatieschappen zorgt dit voor de het karakter van de winkel. Om de producten optimaal tot hun recht te laten komen, worden ze belicht door de meest moderne Emondt LED-verlichting.'

Het meest opvallende is volgens Roerink de presentatie van de authentieke broden voor de hoge ramen van het kleine winkelpand. 'In zuidelijke landen vind je ook van die oude, kleine pandjes met mooie producten. Als je in het voorbij gaan naar binnen kijkt, zie je een 'oase' van mooie broden met een maximale aantrekkingskracht.

Dat was ons gezamenlijke doel en volgens ons is dit zeer goed gelukt.'

Bakkerswereld 9 mei 20147 door Wendy Noordzij