Tel: 053-2204444

Emondt Daikin Award

In de oude vestingstad Groenlo zijn we op dit moment bezig met het verwezenlijken van overdekte “groene” streekmarkt.
In deze groene streekmarkt bouwen Emondt Interieurprojecten, Emondt koeltechniek en Emondt Multiclima aan een gezamenlijk project. Spelen met energie!!
Omdat dit zo’n uniek project is in Nederland dingen we mee naar de Daikin Award.
Om de Daikin Award te kunnen winnen hebben we vooral uw stem nodig. Hoe werkt het;
1. Ga naar de website www.daikinaward.nl ...
2. Stem op ons project!
Uiteraard geven we graag iets terug voor uw stem. Mocht Emondt de Daikin Award weten te winnen dan is er een kans dat u een weekje op vakantie gaat naar Oostenrijk. Onder de stemmers verloten we namelijk een week in www.hauscervus.at En alsof dat nog niet genoeg is; ook een wedstrijd van FC Twente meemaken in de skybox van Emondt www.bouwboxtwente.nl wordt onder de stemmers verloot.
Hart van Grolle is een overdekte groene streekmarkt, waar tezamen door afzonderlijke ondernemers een compleet assortiment aan verse en ambachtelijke bereidde producten van boerderijen en producenten uit de regio verkrijgbaar zijn. Een markt waar de bakker het brood vers bakt en de slager het vlees voor je ogen bereidt, waar appels naar pas geplukt ruiken en waar je in een kop koffie het land van herkomst kunt proeven. Waar de bakker de molenaar kent en de slager weet hoe de boer zijn vee verzorgt, waar frisse salades worden gemaakt en gezonde broodjes voor je ogen worden gesmeerd.
Geen zin of tijd om te koken? In de ‘open keuken’ van Hart van Grolle kunnen klanten gezellig eten, afspreken met vrienden of een vers bereide lunch/maaltijd mee naar huis nemen. In Hart van Grolle mag u het eten nog proeven.
Emondt Interieurprojecten verzorgd de complete winkelinrichtingen, Emondt Koeltechniek bouwt de diverse koel- en vriescellen terwijl Emondt Multiclima de klimaatinstallatie verwezenlijkt.
Er is een systeem ontworpen dat aan alle eisen van de opdrachtgever voldoet.
De doelstelling was aan de hand van spelen met energie een optimale uitwisseling van restwarmte te creëren. Restwarmte wordt teruggegeven aan vloerverwarming en luchtgordijnen. Op het moment dat de slager of bakker koelt kan een kantoor op de 1e verdieping verwarmen met de restwarmte.
De elektrische voeding van het systeem gebeurd door de zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst.
Daardoor wordt het energieverbruik tot nul gereduceerd.


  realisatie: Lucas IT B.V.