Tel: 053-2204444
Timmer foto 1 Timmer foto 2
Timmer foto 3 Timmer foto 4
Timmer foto 5 Timmer foto 6  

Bakkerij Timmer Nieuwleusen

Broodautomaat van Bakkerij Timmer maakt plaats voor uitbreiding nieuwe winkel

Na een grote verbouwing van 2 maanden is Bakkerij Timmer in Nieuwleusen onlangs feestelijk heropend. De familie Timmer houdt niet van half werk en heeft het groots aangepakt.
Bakkerij Timmer is bekend van de broodautomatiek, een automaat waar de klant elk moment van de dag een brood kan trekken. Een veranderend consument gedrag en de leeftijd van de automaat heeft Timmer doen besluiten de automaatruimte op te heffen en deze bij de winkel aan te trekken.
De winkel is 50% vergroot en het assortiment is uitgebreid. In overleg met Emondt Interieurprojecten is de indeling van de winkel omgezet naar een verkoopstimulerend concept dat voldoet aan de huidige wensen van de consument.
De hartige broodjes en de vers belegde broodjes hebben een prominente plek vooraan in de winkel gekregen. Voor grootbrood en gebak loopt de klant een stukje verder de winkel in, langs de grote één laag gebaktoonbank, waar de gekoelde producten maximaal aantrekkelijk gepresenteerd worden.
Nieuw is het desembrood dat Bakkerij Timmer gaat bakken. ‘Hiermee onderscheiden we ons van brood uit de supermarkt, we creëren een ‘gezonde hoek’ in de winkel, die staat straks vol met allerlei natuurproducten en brood met diverse gezonde toevoegingen. Goed voor mensen die bewust willen eten of met allergieën te maken hebben’, aldus Willem Timmer. Wat Willem het meest aanspreekt in de bakkerij is het werken met een natuurproduct, je kunt er alle kanten mee op. ‘Met water en bloem iets moois en lekkers maken, dat is zó mooi om te doen!’  Ook Ronald Timmer vult aan: ‘Het experimenteren met verse producten doe  ik het liefst’. Om aan deze vakliefde een verkoopinvulling te geven is door Emondt o.a. voor de nieuwe productgroep ‘desembroden’ een eigen presentatieplek gecreëerd, dit nieuwe product heeft een impuls aankoop stimulerende plek, direct onder het oog van de klant. Het grootbrood wordt opvallend gepresenteerd op de achterwand.
Met de nieuw ontwikkelde producten als luxe vers belegde broodjes en ‘coffee to go’ zet Timmer in op passanten. De winkel zit aan een doorgaande route waar heel veel traffic is. Met dat idee wordt er ’s zomers ook ijs verkocht, de dikke ijsco voor het pand is al van ver te zien.

Ook de buitenzijde van het pand is geheel gerenoveerd en heeft een eigentijdse uitstraling gekregen. Met de nieuwe bedrijfskleding, een nieuw logo en een nieuw slogan “Meer dan brood en banket”, is bakkerij Timmer weer helemaal klaar voor de toekomst!

 

Note: Bakkerij Timmer bestaat al meer dan 25 jaar. Wim en Gerrie Timmer namen in 1989 het bedrijf over van Jaap en Geertje Bijker. Toen is de winkel ook helemaal verbouwd en vijftien jaar geleden opnieuw. Zoon Willem (37) heeft de bakkersopleiding gedaan en werkt inmiddels al weer vijftien jaar in het familiebedrijf. Elf jaar geleden is zoon Ronald (30) er ook komen werken. De derde zoon is timmerman geworden.