Tel: 053-2204444
systeem plafondmodel
airco cassette model
airco airco
airco airco
airco

Split-airconditioning

Wenst u een goed klimaat en een aangename leef temperatuur in uw woonhuis of werkplek dan is een split airconditioning systeem de juiste oplossing. Een split airco, ook wel split airco unit genoemd, bestaat uit één binnen gedeelte, variërend van een Cassette- , wand-, plafond-, of kanaal-model en één buiten gedeelte die door middel van een klein koelleiding pakket, bestaande uit twee koperen leidingen plus stroomtoevoer, met elkaar verbonden zijn. Deze systemen zijn verkrijgbaar in de singe split of multi split uitvoeringen.

Airco's kunnen zowel koelen als verwarmen. Naast de welbekende koelfunctie in de warme dagen kunnen airco's ook worden gebruikt in de koude dagen om uw ruimtes te verwarmen. Deze warmtefunctie gebeurd met een warmtepomp systeem al dan niet voorzien van een inverter die nog eens extra energiezuiniger is. De verwarming via airconditioner is ook een prima aanvulling op vloerverwarming.

Kenmerken split airco:

      - Heeft een veel hogere capaciteit en kan dus meerdere ruimtes ineens koelen.

      -Keuze uit verschillende binnendelen modellen tot en met een ruime capaciteit.

      -De werking kan ook vaak omgedraaid worden en verwarmt dus in de winter.

      -Voorzien van een afstand bediening voor een optimaal gebruikersgemak.

      -Weinig geluid en hierdoor vrijwel overal toe te passen.

      -Heeft een laag stroomverbruik.

Voor het adviseren van de juiste installatie voor de specifieke toepassing dient een goede koellast berekening gemaakt te worden. Onze klimaat adviseurs kunnen u bij daarbij deskundig van dienst zijn.

Cassette units 4-zijdig

De Cassette units zijn inbouw units speciaal ontworpen voor situaties waar een airconditioner onopvallend aanwezig dient te zijn. De Cassette units zijn uitermate geschikt voor vrijwel alle professionele toepassingen als winkels, kantoren, praktijkruimten, apotheken en restaurants. De Cassette unit wordt grotendeels in het verlaagde plafond geïntegreerd. Het gedeelte dat zichtbaar blijft heeft een slanke en moderne vormgeving.

Kanaal unit

Wanneer u enkel comfort wilt, maar in géén geval de installatie zichtbaar in uw ruimte wilt hebben, biedt de Kanaal unit esthetisch de mooiste oplossing. De unit wordt geheel uit het zicht, in bijvoorbeeld een verlaagd plafond of kast, gemonteerd. Alleen de uitblaasroosters zijn zichtbaar. De positie van de roosters zijn flexibel en daardoor op iedere gewenste plek van de ruimte te integreren. Zelfs ruimten met een zeer onregelmatige vorm kunnen op deze manier van dezelfde aangename temperatuur worden voorzien. Doordat de roosters universeel zijn kunnen ze in iedere gewenste kleur gebracht worden, waardoor ze de sfeer van uw ruimte niet verstoren. Ook kan de Kanaal unit worden aangesloten op de buitenluchttoevoer waardoor deze kan voorzien in de ventilatiebehoefte van de ruimte.

Plafond onderbouw unit

De Plafond onderbouw units zijn opbouwunits speciaal ontworpen voor montage direct tegen het plafond. Wanneer er geen inbouwmogelijkheden in het plafond zijn, is deze unit een goed alternatief.

Wand units

De Wand unit is een opbouw unit die hoog aan de wand wordt geplaatst. Dit garandeert een effectieve en comfortabele werking. De wand unit is verkrijgbaar in vier typen, zowel in Single als in Multi splituitvoering. De Wand unit heeft beperkte afmetingen en is stijlvol en tijdloos vormgegeven. Ondanks zijn kleine omvang beschikt de Wand unit over hoge capaciteit met een geruisloze werking.

Multi split Systemen

Om meerdere vertrekken te koelen of verwarmen zijn er airconditioningsystemen waarbij meerdere binnenunits worden aangesloten op één buitenunit; de zogenaamde multi split systemen voor vaste opstelling. Het voordeel van een Multi split-systeem ten opzichte van meerdere Single split-systemen is dat het energiezuiniger is en ethetisch een fraaiere oplossing.

Koelen of Verwarmen

Als er naast de koelvraag ook een verwarmingsvraag is voor een betreffende ruimte, dan bieden de zogenaamde inverter warmtepomp airconditioners de uitkomst. Het principe van een warmtepomp is gebaseerd op het feit dat de koelcyclus kan worden omgedraaid zodat het systeem ook kan verwarmen.

Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met een van onze adviseurs.