Tel: 053-2204444
Grijn 1

Van der Grijn Nieuw Lekkerland

Historie 
Meer dan 60 jaar geleden nam Teunis van der Grijn de zaak over van zijn baas, bakker Van As. Dat was het begin van het familiebedrijf “van der Grijn”. In 1980 nam zoon Teus – volgens eigen zeggen “tussen de meelbalen geboren” – het bedrijf weer over van zijn vader. In de loop der jaren heeft Teus het stokje weer overgedragen aan zijn zoons, die sinds 2002 de scepter zwaaien over de winkels en de bakkerij.

Het bedrijf
Naast het moederbedrijf, net buiten het dorp Groot-Ammers, zijn er in de regio 7 winkels van Speciaalbakkerij van der Grijn te vinden. In april 2015 heeft Emondt Interieurprojecten de winkel in Nieuwe Lekkerland ontworpen en geleverd. In november van dat jaar is ook de winkel in Rotterdam geheel vernieuwd door Emondt.

Speciaal Bakkerij van der Grijn heeft een boodschap, die wij bij Emondt van harte steunen:
'Brood van gisteren: niets mis mee.' Speciaalbakkerij Van der Grijn gaf voorheen ook al een mooie bestemming aan de niet verkochte producten van die dag. Er gaan drie- tot vierhonderd broden in de week naar de voedselbanken van Gorinchem, Sliedrecht en Altena. En een even groot aantal gaat naar de boeren, als veevoer.

De bakkers van van der Grijn vinden het zonde als brood niet meer gebruikt wordt voor de menselijke consumptie, alleen maar omdat het een dagje ouder is. Thuis heb je brood ook langer dan een paar uur liggen. Veel mensen vinden het zelfs lekkerder als het even ligt. Er is dus niks mis mee. In de winkel kunnen we het alleen niet meer als vers verkopen.

En dus wordt het verkocht als Brood van Gisteren. Goed voor het milieu én voordelig. En ook krentenbollen, witte en bruine bollen, koekjes en andere producten die gisteren gebakken zijn, komen erbij te liggen. Er is dus geen vast assortiment: wat overgebleven is, is als Brood van Gisteren te koop.
Het Brood van Gisteren ligt in een zelfbedieningsschap te in alle winkels. Het brood is maximaal één dag oud
en Emondt maakte hier een speciale verkoop presentatie voor.